Programma's

HET PROGRAMMA DIVERSITEIT, MEISJES & TECHNIEK

Een van de ambities van de stichting is te bevorderen dat, met diversiteit als positieve waarde, meer meisjes kiezen voor een bèta-richting of techniek. De stichting heeft het beroepsoriëntatieprogramma, Diversiteit, Meisjes & Techniek (D,M&T) ontwikkeld om meisjes ‘techniek’ als een optie in hun overwegingen mee te laten nemen.
Dit programma was in eerste instantie gericht op de eerste twee klassen van VMBO en HAVO. Na een geslaagde proef op het VWO is het programma ook hiervoor geschikt gemaakt.

Een belangrijk onderdeel van het programma D,M&T bestaat uit een serie technische workshops voor meisjes (Tech = Beautiful), waarbij zij op een actieve manier in aanraking komen met techniek. In de workshops krijgen zij meer zicht op wat techniek kan betekenen voor hen. Onder leiding van hun docenten maken zij een mooi persoonlijk product: de Relax & Bling box. De workshops kunnen ondersteund worden door het bezoeken van bedrijven.
Ook is er een quiz, beroepenspel en een  film met 10 vrouwelijke rolmodellen uit verschillende technische beroepen beschikbaar.

Het is belangrijk dat docenten deelnemen aan de docententraining om de workshops met de meisjes optimaal te laten verlopen.
Ook zijn er interactieve oudersessies ontwikkeld. De ouders van de meisjes kunnen, voorafgaand aan de workshops, uitgenodigd worden voor sessies op school waar zij op een interactieve manier informatie krijgen over techniek en beroepsmogelijkheden voor hun dochters.