Interviews & opinies

“Diversiteit in personeelsbeleid zorgt voor positief imago” in:
Arbeidbeidsmarkt en Opleiding Metalelektro  (A + O)  Klik hier om het gehele interview na te lezen

Benut ook het talent van zwarte mensen” in:
Eindhovens Dagblad interview Virma Durinck. Klik hier om verder te lezen.

Beoordeling pilotproject
De aftrap van het project “Tech = Beautiful”, waarbij meisjes in workshops aan de slag gaan om een beauty case te maken, spreekt meisjes bijzonder aan. Bovendien wek je nog eens extra belangstelling bij allochtone meisjes door je eigen achtergrond. Klik hier om het geheel te lezen

Citaten van leerlingen

Ik heb mijn R&B Box af en het was heel leuk om hem te maken en ik ben heel blij met de R&B box.

Hoi, ik vind meisjes & techniek heel erg leuk en ik weet nu wat ik ook kan maken en ik heb zeker wel wat geleerd van meisjes & techniek.
En ik vind het ook jammer dat we moeten stoppen.
En ik vind het ook leuk om u te leren kennen!
En ik hoop dat ik u nog eens zie.

Ja mijn R&B box is af. Maar ja leuk u te ontmoeten, hopelijk zien we u weer groetjes Bahar en een fijne vakantie nog.

Citaten van docenten

Beoordeling:
Gebleken is dat de docenten dit een erg leuk programma vinden en zeer enthousiast zijn. Op de vraag een beoordeling te geven komt het volgende beeld naar voren: Men waardeert het programma als zeer positief en daarmee krijgen wij de meisjes enthousiast. Het programma is geschikt voor de doelgroep en is goed inpasbaar in het lesprogramma. Wij bevelen dit programma aan bij collega’s.

Hallo Virma,
Ik wilde je langs deze weg nogmaals laten weten dat ik de afgelopen periode enorm heb genoten van het project, de technieklessen, de meiden, het mee mogen denken over het project enzovoort. Ik hoop dat dit project op de volgende scholen een enorm succes gaat worden, waar je nog jaren lang plezier van kunt hebben. Als je mijn hulp op enige manier kunt gebruiken mag je te allen tijde contact met mij opnemen.

Hoi Virma,
Ik kan je zeggen, dat ik na de bijeenkomst vol energie verder ben gegaan die dag. De bijeenkomst was zeer warm en inspirerend. Het is prettig om eens op een heel andere manier bezig te zijn met je werk en je kwaliteiten.

Hallo Virma,
Jouw enthousiasme voor hetgeen je doet vind ik echt te gek.