23 april 2009

Op 22 april werd op een feestelijke wijze de serie technische workshops (Tech = Beautiful) met de meisjes van het tweede leerjaar VMBO van het Stedelijk College Eindhoven afgesloten (zie ook persbericht 18 april)
Het pilotprogramma was een groot succes.

Op deze dag hebben wij de R&B boxen van de meisjes mogen aanschouwen.
Op het eind van de ochtend werden de mooiste R&B boxen uitgekozen en leuke prijzen uitgereikt.
Voor deze gelegenheid was dhr Gerbert Mos, directievoorzitter van de vermogensbank Schretlen en Co en tevens een van de sponsoren, gevraagd om de prijsuitreiking te doen.
Dhr Mos heeft een jaar geleden ook een prijs van 10.000 euro aan de stichting Diversiteit & Techniek uitgereikt voor dit programma.

De prijswinnaars waren:
10e plaats: Non & Sona Azizian (tweeling); 9e Sultan: Kuluk; 8e plaats: Zahera Sneijers, 7e plaats: Simone Palman; 6e plaats: Ashley Brandes; 5e plaats: Rinoe Bholasering; 4e plaats: Roos Janssen; 3e plaats: Daniëlle Geelen; 2e plaats: Kimberley Bijster; 1e plaats: Chantal van Rooij

Bart van der Heijden, teamleider techniek: “Het is een succesvolle pilot geweest”. Hij is ook blij dat de school hieraan heeft meegedaan en benadrukte de goede samenwerking met de stichting.
Docent Anja van Roekel en docent Nynke de Groot twee, niet technische vrouwelijke docenten van het SCE, die zich vrijwillig hebben opgegeven om mee te doen aan dit programma waren heel enthousiast. Docent Nynke werkt zelf ook graag met haar handen.

Docent Anja van Roekel “Ik heb dit met veel plezier gedaan, het geven van techniek lessen aan meisjes is bijzonder”.

De heer Bert van Gijzel, ex-ondernemer in de metaalsector, hield de meisjes voor ogen wat je allemaal kan bereiken als je doorzet en dat er veel mooie technische banen in de regio Eindhoven zijn.
Paul Dircks, van Fontys PTH, die met collega’s en studenten de workshops heeft vormgegeven “ In de R&B box zitten allerlei technieken en de vorm spreekt de meisjes  erg aan. Dit project heeft alle kans van slagen.

Virma Durinck Lourens

De 10 prijswinnaars (meisjes met de R&B boxen) achter van links naar rechts: Virma Durinck, directeur van de stichting Diversiteit & Techniek, Gerbert Mos, directievoorzitter, vermogensbank Schretlen & Co, Bart van der Heijden, teamleider techniek Stedelijk College Eindhoven.

Het slotevenement, met leuke enthousiaste meisjes.